Jadłospis w dniach 14-18.09.2020

Jadłospis w dniach 14-18.09.2020 r.
 
PONIEDZIAŁEK  14.09.2020
  1. Zupa zacierkowa wywar mięsny, marchew, pietruszka, por, seler (6), chleb biały i razowy (1),
  2. Kotlet mielony smażony, mięso wieprzowe, jajka (3), mąka, bułka tarta (1), ziemniaki, surówka z kapusty ogórek zielony, pomidor, kapusta biała, por, kukurydza, oliwa, kompot, owoce, miód
WTOREK 15.09.2020
  1. Zupa rosół z makaronem wywar mięsny, marchew, pietruszka, por, seler (6), makaron (1,3), chleb biały i razowy (1)
  2. Udo z pieca, mięso drobiowe, ziemniaki, surówka marchewka z groszkiem na ciepło, kompot, owoce, miód,
ŚRODA 16.09.2020
  1. Zupa grochowa wywar mięsny, marchewka, pietruszka, por, seler(6), groch, wędlina, ziemniaki, chleb biały i razowy (1)
  2. Naleśniki z serem lub dżemem twaróg (2), mąka (1), jajka (3), kompot, owoce, miód, jogurt owocowy
CZAWARTEK 17.09.2020
  1. Zupa szczawiowa wywar mięsny, marchew, pietruszka, por, seler(6), jajka (3), śmietana (2), chleb biały i razowy (1)
  2. Kasza z gulaszem mięso wieprzowe, kasza jęczmienna i gryczana mieszana (1), surówka ogórkowa z marchewką, kompot, owoce, miód,
PIĄTEK 18.09.2020
  1. Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty wywar mięsny, marchew, pietruszka, por, seler (6), kapusta kiszona
  2. Kotlet rybny, mięso wieprzowe, jajko (3) ryba (4), mąka, bułka tarta (1), ziemniaki, surówka z włoskiej kapusty pomidor, kukurydza, papryka, oliwa, kompot, owoce, miód