Przepis na udane mikołajki

6 grudnia – mikołajkowy grudniowy dzień klasa IVB spędziła rozwijając kompetencje zawodowe z przedsiębiorczości. Uczniowie odwiedzili pizzerię mamy swojego kolegi Krystiana w Resku. Mieli okazję kształtować kompetencje kluczowe poznając specyfikę zawodu, zasady prowadzenia własnej działalności oraz skosztować własnoręcznie przyrządzonej pysznej pizzy z wykorzystaniem umiejętności matematycznych, biologicznych i fizycznych, zapoznając się jednocześnie z tajnikami jej tworzenia. Była to także okazja do współpracy i współdziałania w grupie, doskonalenia umiejętności, społecznych, właściwego spożywania posiłków i kulturalnego zachowywania się w miejscach publicznych.
O młodych kucharzach nie zapomniał również Mikołaj, który przyniósł im upominki. Dla uczniów był to dzień pełen dobrej zabawy, dobrego smaku, przyjemności i radości połączonej z nauką.
 
Alicja Diak